arrow
Recepten

Brownies in een potje

De brownie werd in 1893 in Chicago gecreëerd door een banketbakker die voor een groot congres een dessert moest bedenken dat in een lunchbox kon worden geserveerd.

Onze versie van vandaag doet net hetzelfde, dit overheerlijke dessert wordt bereid in een pot. Om mee te nemen naar het werk, om ’s avonds in de zetel te verorberen voor de televisie of gewoon om altijd iets zoets in huis te hebben als het verlangen naar chocolade te groot wordt.

8 minuten

Voorbereidingstijd

4 minuten + rusttijd

Kooktijd

Goedkoop

Kostprijs

Makkelijk

Moeilijkheidsgraad

Voorbereiding

Breek de chocolade in stukjes in een kom. Smelt gedurende 4 minuten op 280W in de ultra combi op magnetron functie.

Giet de gecondenseerde melk in een tweede kom en verwarm deze voor 2 minuten op 280W.

Breek de eieren en in de gesmolten chocolade en klop ze mooi op, giet er dan langzaam de gecondenseerde melk bij.

Bereiding met de magnetron

Verdeel het mengsel over 4 weckpotjes van 370ml en werk de randen mooi af. Sluit het deksel met de rubber ring en de metalen klem.

Selecteer de microgolf functie op 500w en kook elke pot afzonderlijk gedurende 3 minuten.

Laat rusten op kamertemperatuur en zet daarna voor minimum 4 uur in de koelkast om op te stijven.

In de blast chiller selecteer je de snelle hete dessertkoeling op de touchscreen en volg je de instructies op het scherm.

Om op te dienen: open de pot en keer om op een bord, garneer met het fruit, wat poedersuiker of wat ongezoete cacao.

Bewaring

Bewaar in de gesloten weckpot tot 7 dagen in de koelkast.