arrow
Rezepturen

Snabb fläskytterfilé

Ett recept som symboliserar ILVEs Colonna Stellatas signum på ett perfekt sätt: optimerad, effektiv och snabb tillagning.Att ha tid är en lyx idag och genom att fullt utnyttja ILVEs Colonna Stellata kan du spara tid.
När vi känner doften av en god stek kanske tankarna går tillbaka till barndomens dofter, till söndagar, till mor- eller farmors långkokta och doftande söndagsstek….
Att uppleva samma känsla på bara 10 minuter är en ren lyx! Vi väljer de bästa råvarorna och tillagar själva – detta är verkligen nutida extravagans!

15 minuter

Förberedning

3 tim

Tillagning

Låg

Kostnad

Låg

Svårighetsgrad

Förberedning

Putsa köttet med en bra och välslipad kniv. Pensla köttet med olivolja och balsamvinäger på ovan- och undersidan och lägg över köttet i en ugnsfast form i ungefär samma storlek som köttet. Sprinkla över den hackade löken. Skala och hacka grönsakerna som du behöver lite senare. Vid tillagning i vanlig ugn 175°C; bryn köttet och sätt in ca 20-25 min tills innertemperaturen är 65-68°.

Vakuumtillagning

Att använda en sous-vide-cirkulator är en alternativ metod till klassisk ugnsstekning. Ställ in cirkulatorn på 65°C och vakuumpacka fläskytterfilén. När temperaturen är uppnådd lägg ner köttet i 3 timmar och under tiden kan du fokusera på något annat, som tex att förbereda grönsakerna.
När tillagningen är klar och köttet fortfarande ligger i vakuumpåsen, lägg det i en skål med isvatten för att snabbt avstanna kokningen så att köttet behåller sin saftighet och mörhet samtidigt som du kan lägga in köttet direkt i kylskåpet för att använda senare.
Lyft ur köttet ur vakuumpåsen, torka torrt och stek det i en non-stick stekpanna så att det får en fin yta, och Maillardreaktionen startar.

Bevara & förvara

Skiva köttet och dela upp det i vakuumpåsar och försegla, så håller det sig i upp till 10 dagar.

60cm Ultracombi stoomoven "Professional Plus"

Stek på 10 minuter

Placera formen med köttet i ultrakombiugnen och stick in köttermometern för att kunna se kärnans temperatur inne i ugnen. 

Välj det kombinerade mikro + varmluftsprogrammet. 

På mitten av ultrakombins displaypanel, uppifrån och ner, välj följande: 

  • varmluftstemperatur 185°C 
  • innerkärnans temperatur 65°C 
  • mikroeffekt 500 W 

Ultrakombin kommer att på kort tid tillaga köttet tills den valda innerkärnans temperatur har uppnåtts. Mikrofunktionen fungerar från köttets innerkärna. Varmluftsfunktionen snabbar på Maillardreaktionen på köttets yta, genom att karamellisera sockerarterna så att de omisskännliga stekaromerna framträder…. på mindre än 10 minuter! 

Upptäck Ultracombi-ugnen
arrow

Verwandte Artikel